Archiv 2022


ATLETICKÁ SEZÓNA 2022

PŘEDVÁNOČNÍ PĚTIBOJ V HALE

Vloženo14.12.2022

V pondělí 12.12.2022 uspořádal náš oddíl po dvouleté odmlce tradiční a velmi oblíbený PŘEDVÁNOČNÍ HALOVÝ PĚTIBOJ. Závodu se zúčastnilo 28 malých závodníků – členů atletického oddílu v Humpolci a místního SVČ. Menší účast byla poznamenaná vysokou nemocností a možná i počasím, neboť venku se doslova čerti ženili a roztrhali při tom pytel plný sněhových vloček.

Závodilo se v těchto disciplínách – skok z místa, slalom mezi kuželi, běh přes překážky a hod medicinbalem. Poslední disciplínou byl opět dlouhý běh. Do cíle doběhli všichni, někteří i se slzičkou v oku. ?? Ale dokázali to úplně všichni!

Zatímco se počítaly výsledky v závodní kanceláři a psaly diplomy, mohli všichni se zatajeným dechem zhlédnout vystoupení členky gymnastického oddílu TJ Jiskry, jejíž celá sestava byla umocněna nádhernou hudbou s vánoční tématikou.

No a pak to začalo, atletická čertí cháska vtrhla do haly, začalo ďábelské rojení a nadělování všem dle zásluh.

Nejdříve došlo na vyhlášení nejlepších atletů za rok 2022. Oceněni byli vždy nejlepší dívka a hoch v jednotlivých kategoriích přípravek, žactva, dorostu a juniorů. Všichni ocenění obdrželi pohár a naši celkově nejúspěšnější atleti za rok 2022 Sofie Bártová a Sebastian Andrejev obdrželi ještě poukázku na nákup zboží.

Poté následovalo vyhlášení vítězů proběhlého vánočního pětiboje. Na závěr všichni obdrželi sladkou odměnu a vánoční dáreček v podobě nákrčníku. To se nám to bude běhat, ani zima nás nepřekvapí.

Všem závodníkům velice děkujeme za účast, všem fanouškům za podporu, všem pomocníkům za pomoc a všem pořadatelům za skvělé proběhnutí této malé sportovní akce!

Kolektiv trenérů AO Humpolec





Fotky *** ZDE ***



Zhodnocení atletické sezony 2022

Vloženo 6.11.2022

Hodnocení atletické sezony 2022

Hodnocení sezony - přípravka - TOP Výkony Kraje

Skvělé výkony našich atletů

Vloženo 1.11.2022

Žebříček TOP 10 Kraje Vysočina

Výkony letošního roku:

Mladší Žactvo

Přípravka

Žactvo, Dorost, Junioři

SOFIE BÁRTOVÁ SI Z PŘEROVA PŘIVEZLA DVA ODDÍLOVÉ REKORDY

Vloženo 18.10.2022

Ve středu 12.10.2022 se Sofie Bártová zúčastnila pětiboje v Přerově s cílem vylepšit si osobní statistiky. To se jí také hned dvakrát povedlo. Výkonem 2610 bodů celkově zvítězila a navíc s velkým náskokem překonala 36 let starý oddílový rekord Soni Machartové (2347 bodů)!!! Škoda jen její neoblíbené osmistovky, kde přichází o spoustu bodů. Jinak by byl výsledek ještě podstatně lepší. V běhu na 60 m př. se Sofie sice v protivětru těsně nedostala pod plánovaných 10 sekund, ale i tak časem 10,03s překonala další oddílový rekord (dosud 10,50s Estel Hrazánkové).
Gratulujeme!!!

Bernard Cup 2022 - podzimní běh na dráze výsledky a fotky

Vloženo 13.10.2022

Výsledky *** zde ***

Fotky *** zde ***

MEZIKRAJOVÉ UTKÁNÍ MLADŠÍHO ŽACTVA V BENEŠOVĚ

Vloženo 10.10.2022

Ve středu 28. září na statní svátek se v Benešově konalo mezikrajové utkání družstev mladšího žactva za účasti Karlovarského kraje, Jihočeského kraje, Západočeského kraje, Středočeského kraje a kraje Vysočina.

Celkovými vítězi se stalo družstvo ze Středočeského kraje. Druhé místo obsadil Plzeňský kraj a třetí Jihočeský kraj. Družstvo z Vysočiny i přes bojovný výkon obsadilo páté místo. Děvčata obsadila třetí místo a chlapci skončili na pátém místě.

Kraj Vysočina reprezentovala také trojice našich atletů:

Sofie Bártová – výška, dálka, štafeta 4x60 m
Estel Hrazánková - 60 m př.
Sebastián Andrejev - 60 m, 150 m, štafeta 4x60 m

Společně tak mohli přičichnout k závodům na vyšší úrovni, utužit kolektiv či navázat nová kamarádství s atlety z jiných oddílů Vysočiny, kteří se pro tentokrát změnili ze soupeřů v parťáky ve společném týmu. V samotném závodě o sobě dali naši dva nejlepší atleti opět vědět.
Sofie Bártová a Sebastián Andrejev se stali největšími tahouny svých týmů, když oba shodně připsali 17 bodů, což bylo nejvíc z celé krajské výpravy. Estel Hrazánková přispěla 1 bodem. Ozdobou výpravy byl zejména vynikající výkon Sofie Bártové ve skoku vysokém. Za chladného a deštivého počasí zdolala laťku ve výšce 160 cm. Překonala tím 18 let starý oddílový rekord Kateřiny Vodové (157 cm). Zároveň tímto výkonem stanovila NOVÝ REKORD KRAJE VYSOČINA a posunula se na 3. MÍSTO V ČR!!!

Gratulujeme. Všem třem našim závodníkům děkujeme za skvělou reprezentaci kraje Vysočina i našeho oddílu.



FINÁLE KPD MLADŠÍHO ŽACTVA - PĚTIBOJ

Vloženo 6.10.2022

V neděli 25. září v Třebíči navazovalo na základní část finále krajského přeboru družstev mladších žáků a mladších žákyň formou pětiboje. Body po základní části se nepočítali a my tak přišli o slušný náskok. Chlapci i tak celkové vítězství po základní části uhájili a radovali se i nyní z celkového vítězství. Děvčata se tentokrát potýkala nejen se soupeřkami, ale i s nepřízní osudu a užší základnou. Kvůli marodce některé obvyklé opory nenastoupily. Navíc domácí tým disponoval dvojnásobným počtem dívek, které nás nakonec i přes bojovný výkon o jeden bod v konečné součtu předstihly.

I tentokrát opět zazářil Sebastián Andrejev. Nejen že zvítězil v pětiboji, ale zároveň vylepšil hned tři oddílové rekordy!!! Vylepšil své rekordy v pětiboji (2454 b.) a v běhu 60 m př. (9,6 s.). Dále překonal 16 let starý rekord Filipa Šályho v hodu kriketovým míčkem (65,81 m). Záda mu v pětiboji kryl pěkným 2. místem Nicolas Jankuj (1673 b.). Mezi dívkami zabojovala Sofie Bártová, která přes zranění z úvodní disciplíny závod limitována bolestí dokončila na skvělém 3. místě (2217 b.), což je třetí nejlepší oddílový výkon všech dob v této věkové kategorii.

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím kategorie mladšího žactva. To se v letošní atletické sezóně na dráze prezentovalo skvělými výkony a historicky nejlepším umístěním.



SKVĚLÝ ÚSPĚCH MLADŠÍHO ŽACTVA V ZÁKLADNÍ ČÁSTI KPD

Vloženo 3.10.2022

Historického úspěchu dosáhli atleti našeho mladšího žactva. Poprvé v historii oddílu se v konkurenci 13 oddílů podařilo zvítězit po základní části KPD v kategoriích mladších žáků i mladších žákyň.

Celý článek k tisku ** zde ***.


Sestava mladších žáků - Sebastián Andrejev, Nicolas Jankuj, Lukáš Mareš, Ondřej Čech, Ladislav Vávra, Václav Paul.

Postupně se umísťovali:
1. kolo - 1. místo
2. kolo - 2. místo
3. kolo - 2. místo
4.kolo - 1. místo

Konečné pořadí po základní části na prvních třech místech:
1. místo - TJ Jiskra Humpolec - 329 bodů
2. místo - TJ Sokol Velké Meziříčí - 283 bodů
3. místo - TJ Spartak Třebíč - 207,5 bodů

Sestava mladších žákyň - Sofie Bártová, Estel Hrazánková, Ema Hrazánková, Viktorie Žáčková, Karolína Povolná, Agáta Benešová, Nikol Vinšová, Ema Vodrážková, Natálie Vaková, Šárka Svobodová, Simona Kubátová, Ester Plhoňová.
Postupně se umísťovaly:
1. kolo - 1. místo
2. kolo - 1. místo
3. kolo - 1. místo
4. kolo - 3. místo

Konečné pořadí po základní části na prvních třech místech:
1. místo - TJ Jiskra Humpolec - 515 bodů
2. místo - TJ Spartak Třebíč - 402 bodů
3. místo - Korela Sport Team - 302,5 bodů

Gratulujeme mladšímu žactvu za skvělý historický úspěch a děkujeme za reprezentaci oddílu po celou část sezóny.

MLADŠÍ ŽACTVO - 4. KOLO KPD

Vloženo 20.9.2022

V neděli 11. září se v Jihlavě konalo 4. kolo krajského přeboru družstev mladších žáků a mladších žákyň.
Závodu se zúčastnilo 127 atletů ze 13 oddílů.

Naši mladší žáci v tomto kole zvítězili, když získali 99 bodů.

Sebastián Andrejev 33 bodů, Nicolas Jankuj 30 bodů, Ladislav Vávra 19 bodů, Ondřej Čech 6 bodů, štafeta 4x60 m 11 bodů. V konečném pořadí chlapci vybojovali 1. místo!

Naše mladší žákyně skončily v tomto kole na 3. místě, když získaly 96 bodů. Sofie Bártová 31 bodů, Estel Hrazánková 20 bodů, Viktorie Žáčková 14 bodů, Agáta Benešová 6 bodů, Natálie Vaková 3 body, Nikol Vinšová 2 body, Ema Hrazánková 2 body, Šárka Svobodová 1 bod, štafety 4x60m 17 bodů. Vzhledem k tomu, že v předchozích 3 kolech děvčata vždy zvítězila, tak jim v konečném pořadí patří s velkým náskokem 1. místo!

Měnily se i oddílové rekordy. Estel Hrazánková si v běhu 60 m př. o setinu vylepšila svůj na 10,50 s.

Ozdobou pak byly štafety, kde v obou kategoriích naše družstva dominovala. Chlapci v sestavě Sebastián Andrejev, Ladislav Vávra, Nicolas Jankuj, Ondřej Čech zvítězili v novém oddílovém rekordu 33,62 s.

Dokonce ještě rychleji zvládla štafetu děvčata. V sestavě Sofie Bártová, Estel Hrazánková, Karolína Povolná, Viktorie Žáčková se radovala z vítězství v čase 33,35 s. Rovněž se jednalo o nový oddílový rekord.

Gratulujeme!

Kompletní výsledky ***ZDE***.

MISTROVSTVÍ KRAJE PŘÍPRAVEK VE ČTYŘBOJI 18.9.2022

Vloženo 19.9.2022

Za chladnějšího ale nakonec relativně slunného dne se v neděli v Jihlavě uskutečnily závěrečné závody pro kategorii přípravek. Bojovalo se v disciplínách 50 m, 50 m překážky, skoku do dálky a hodu kriketovým míčkem. Závod byl vyhodnocován jako víceboj, takže medaile se tentokrát nerozdávaly za jednotlivé disciplíny, ale pouze za celkové umístění za všechny čtyři disciplíny. Závod byl výjimečný i tím, že se sjeli závodníci z obou skupin Kraje Vysočiny (skupina západ a skupina východ), o to byla větší konkurence.

Nejlepšího umístění dosáhla ve své kategorii (dívky 2012) Amálka Kalivodová, která se umístila na celkovém 2. místě.

Musíme ale pochválit i další závodníky, kterým stupně vítězů unikly opravdu těsně a skončili na 4. místě: Vašek Ondok, Damián Němec, Čermáková Nikolka.

Pokud nakoukneme do výsledkových listin jednotlivých disciplín, tak v hodu kriketem byla úspěšná Rozárka Faltová (3.místo), Terka Beranová (2.místo), Amálka Kalivodová (2.místo). Ve skoku do dálky pak Vašek Ondok (3.místo), Dorka Svobodová (2.místo). V běhu na 50 m Amálka Kalivodová (1.místo).

Na závěr nás potěšily ještě štafety, kde starší hoši ve složení Adam Žáček, Honza Sajner, Marek Veleta a Vašek Ondok vybojovali 3. místo. Stejného umístění dosáhly dívky mladší ve složení Julie Povolná, Nikol Čermáková, Julie Koubková a Dorča Svobodová.

Všem závodníkům děkujeme za účast. Trenéři přípravek




Dalši fotogalerie *** zde ***

FINÁLE KRAJSKÉHO PŘEBORU DRUŽSTEV V JIHLAVĚ

Vloženo 9.9.2022

Dne 3.9.2022 proběhlo v Jihlavě poslední finálové kolo KPD J, D, SŽ.

V značném oslabení se jej zúčastnily naše družstva.

Starší žáky reprezentovali pouze 3 závodníci mladšího žactva. Zde bodoval pouze opět skvělý Sebastián Andrejev - 17 bodů, který se zapříčinil o zlepšení oddílového rekordu v běhu na 300 m - 40,31 s.

O dalších 17 bodů pro kategorii starších žákyň se postarala skvělá mladší žákyně Sofie Bártová, která obsadila 1. místo a vylepšila si svůj osobní rekord ve skoku vysokém na 155 cm. Škoda, že radost ze sportovního úspěchu ji zkazilo to, že tentokrát rozhodčí využili necitlivé pravidlo 8 pokusů v soutěži. A tak místo útoku na oddílový rekord a možného posunu v žebříčku ČR, dostala demotivující stopku a závod byl ukončen, přestože prošla soutěží bez jediného zaváhání...

Velmi dobře si vedly i další závodnice starších žákyň. Agáta Nováková - 15 bodů a nový osobní rekord 149 cm ve skoku vysokém (opět ukončeno po 8 pokusech), Barbora Hnátová - 13 bodů, Natálie Jankujová - 8 bodů + nový oddílový rekord v hodu oštěpem 500g - 33,84 m. Štafety 4x60 m získaly 7 bodů. Kategorie dorostenek byla zastoupena Lenkou Krejčí, která vybojovala 6 bodů. V juniorech nás úspěšně reprezentoval nový držitel oddílového rekordu v hodu oštěpem 55,49 m - Tomáš Vincenc, který tentokrát získal 5 bodů.

Poděkování patří všem závodníkům za snahu o co nejlepší výkon v tomto posledním závodu KPD 2022.

Kompletní výsledky *** ZDE ***




KONEČNÉ VÝSLEDKY SOUTĚŽE DRUŽSTEV V KPD VYSOČINY - 2022

STARŠÍ ŽÁCI:
6. místo (13 družstev) - D. Zápařka, Beran (+ mladší žáci Andrejev, Jankuj)

STARŠÍ ŽÁKYNĚ:
3. místo (13 družstev) - Králová, Nováková, Jankujová, Hnátová, Piklová (+ výpomoc mladších žákyň v čele se Sofií Bártovou)

DOROSTENCI:
5. místo (6 družstev) - F. Zápařka

DOROSTENKY:
4. místo (9 družstev) - Krejčí

JUNIOŘI:
3. místo (7 družstev) - Vincenc, Krejcar

JUNIORKY:
7. místo (7 družstev) – Guričová

(Výsledky zpracoval p. Krpálek)

ZÁVODY STARŠÍHO A MLADŠÍHO ŽACTVA V PRAŽSKÉM EDENU

Vloženo 9.9.2022

Ve středu 31.8.2022 se v Praze - Edenu konaly závody žactva.
Z našeho oddílu se závodů zúčastnili mladší žákyně Sofie Bártová a mladší žák Sebastián Andrejev.

Mohli tak změřit síly s dětmi z jiných oddílů, než s kterými se běžně setkávají při krajských závodech. A dali o sobě vědět. Sebastián zvítězil ve všech disciplínách, do kterých nastoupil. Postupně ovládl skok daleký, běh na 60 m, běh na 60 m př., běh na 600 m a hod kriketovým míčkem. Sofie využila závody mimo jiné k tomu, aby si vyzkoušela a udělala zápis i v disciplínách, ve kterých tak často nezávodí. Zejména se jí povedl skok daleký, kde v posledním pokusu zabojovala a všechny startující překonala. Navíc výkonem 488 cm vytvořila nový oddílový rekord.

Nábor nových atletů

Vloženo 30.8.2022



Mistrovství kraje Vysočina staršího a mladšího žactva

Vloženo 30.8.2022

V neděli 28. srpna se v Třebíči konalo Mistrovství Kraje Vysočina mladšího a staršího žactva. Závodu se zúčastnilo 169 závodníků z 15 krajských oddílů. Náš oddíl reprezentovalo 17 atletů a atletek (10 mladších žákyň, 2 mladší žáci, 4 starší žákyně, 1 starší žák). Každý mohl nastoupit maximálně do 3 disciplín a v nich usilovat o titul mistra kraje. Máme radost, že se naše výprava blýskla 17 medailovými umístěními, 9 mistrovskými tituly a hned třemi novými oddílovými rekordy!

Žákyně mladší:
Nejúspěšnější atletkou a trojnásobnou mistryní kraje se stala Sofie Bártová. Postupně obsadila 1. místo ve skoku vysokém, 1. místo ve vrhu koulí a 1. místo v hodu kriketovým míčkem, ve kterém zároveň výkonem 55,28 m vytvořila nový oddílový rekord.

Viktorie Žáčková získala 1. místo ve skoku dalekém a k tomu přidala 3. místo v běhu na 60 m.

Estel Hrazánková novým oddílovým rekordem 10,51 s obsadila 2. místo v běhu na 60 m př. a poté ještě získala 3. místo ve skoku dalekém.

Dívky ve složení Sofie Bártová, Estel Hrazánková, Karolína Povolná, Viktorie Žáčková vybojovaly 1. místo ve štafetě 4x60 m.

Žáci mladší:
V této kategorii získal Sebastián Anrejev krajské tituly v běhu na 60 m a v běhu na 150 m, ve kterém časem 19,04 s vylepšil svůj dosavadní oddílový rekord. Dále zvítězil v běhu na 60 m př., ale kvůli účasti pouze dvou startujících nemohl být vyhlášen.

Trojnásobné medailové umístění zaznamenal Nicolas Jankuj. Nejdříve bral 1. místo v hodu kriketovým míčkem a poté ještě vybojoval 1. místo v běhu na 800 m. V běhu na 60 m skončil na 2. místě.

Žákyně starší:
Mezi staršími dívkami se podařilo Agátě Novákové získat 2. místo ve skoku vysokém a 2. místo v běhu na 1500 m.
Natálie Jankujová tentokrát obsadila 3. místo ve skoku vysokém.

Žáci starší:
Matěj Beran zabojoval v běhu na 60 m a odměnou mu bylo nečekané 1. místo a tudíž titul mistra kraje v této disciplíně.

Gratulujeme medailistům ke skvělému umístění. Ale i ostatní naši závodníci srdnatě bojovali. Všem patří dík za reprezentaci oddílu i v čase doznívajících prázdnin. Zároveň přejeme mnoho úspěchů jak ve škole, tak samozřejmě i v podzimní atletické sezóně.
Kompletní výsledky jsou na *** ZDE ***

Další informace na stránkách kasvysocina.cz

Fotogalerie bude doplněna.

X. Letní Olympiáda dětí a mládeže 2022

Vloženo 15.7.2022

Od 26. června do 30. června se v Olomouci uskutečnila Letní olympiáda dětí a mládeže.

Jednalo se o největší multisportovní akci pořádanou u nás. Zúčastnilo se jí více jak 3500 sportovců, kteří soutěžili v 73 disciplínách 20 různých sportů. Své síly měřily všechny kraje ČR mezi sebou. Samotná akce byla důstojnou menší kopií velké olympiády dospělých. A tak bylo možné prostřednictvím Čt sport pět dní sledovat jak samotné zápolení sportovců, tak i doprovodné programy.

Nejprve v neděli proběhl slavnostní zahajovací ceremoniál na Andrově stadiónu se zapálením olympijského ohně. Ambasadorkou a vlajkonoškou kraje Vysočina byla legendární atletka Jarmila Kratochvílová. Poté program pokračoval hudebním vystoupením skupiny Slza. Celý program moderoval Libor Bouček.

Z našeho oddílu se díky nominaci Krajského atletického svazu her zúčastnili mladší žákyně Sofie Bártová ve skoku vysokém, mladší žák Sebastián Andrejev v běhu na 60m a skoku dalekém a starší žák David Zápařka ve skoku vysokém. Společně tak mohli přičichnout k závodům na vyšší úrovni, utužit kolektiv či navázat nová kamarádství s atlety z jiných oddílů Vysočiny, kteří se pro tentokrát změnili ze soupeřů v parťáky ve společném týmu. A rozhodně se nenudili. Pokud zrovna nezávodili, byl pro ně připraven pestrý program. Společný trénink, návštěvu výstavy v olympijském domě, fandění kolegům z jiných sportů či vodní radovánky na koupališti i v řece. Po závěrečném slavnostním ukončení olympijských her ještě následovala afterparty, kde se pařilo až do pozdních večerních hodin. A druhý den hurá domů.

A jak se dařilo našim atletům při závodech? Letošní olympiáda se pro Krajský atletický svaz Vysočiny i pro náš klub stala nejúspěšnější v celé její historii. Naši atleti se svými výkony zasloužili o výrazný bodový zisk atletické výpravy kraje Vysočina, která v celkovém hodnocení získala skvělé 5. místo. V kategorii staršího žactva se sice David Zápařka ve skoku vysokém výkonem 160 cm do finále neprobojoval, ale i tak to pro něj byla velká zkušenost. S potěšením ale můžeme konstatovat, že v kategorii mladšího žactva byli nejúspěšnějšími krajskými atlety Sofie Bártová a Sebastián Andrejev. Zároveň se tato dvojice mladých atletů postarala o nejlepší umístění v historii ODM pro náš klub. Sofie ve skoku vysokém zdolala laťku novým osobním rekordem 153 cm, což bylo stejně jako děvčata na děleném 2. místě. Jen vinou jednoho opravného pokusu navíc však obsadila celkové 4. místo. Sebastiánovi rovněž jen těsně uniklo medailové umístění, když skončil v běhu na 60m časem 7,63s na 4. místě. Poté ještě přidal výkonem 521 cm 5.místo ve skoku dalekém. V obou případech se jednalo o nové osobní i oddílové rekordy. Přestože se oba nepřipravují pod dohledem osobních trenérů se speciálním tréninkovým plánem, tak dokázali, že i když jsou z malého skromného klubu, tak patří do nejužší špičky v ČR.

Všem třem atletům děkujeme za vzornou reprezentaci a zviditelnění oddílu AO Jiskra Humpolec, svých škol i města Humpolce.

Věříme, že si všichni odnesli nové zážitky a zkušenosti, které je posunou zase o kousek dál a že jim vlijí elán do další práce, tak aby se i nadále zlepšovali.

Nominace na letní Olympiádu dětí a mládeže

Vloženo 25.6.2022

Od 26. června do 1. července se v Olomouci uskuteční Letní olympiáda dětí a mládeže.

Bude to velká sportovní akce (20 sportů, 73 disciplín, 3539 sportovců). A samozřejmě nebude chybět atletika.

Již s předstihem si jako jedna z mála splněním nominačních limitů zajistila účast mladší žákyně Sofie Bártová a také samozřejmě náš nejúspěšnější mladší žák Sebastián Andrejev. Následně zasedala nominační komise KAS a donominovala kompletní výpravu atletů a atletek z kraje Vysočina. Jsme rádi, že byli vybráni také mladší žák Nicolas Jankuj a starší žák David Zápařka. Všichni si budou moc zazávodit s těmi nejlepšími a zároveň i navštívit soutěžní klání jiných sportů. Zážitkem bude určitě také slavnosní zahájení a slavnostní ukončení olympijských her včetně doprovodných programů.

Ať se daří.

MČr ve vícebojích

Vloženo 24.6.2022

V pražském Edenu se uskutečnilo MČR ve vícebojích. Náš oddíl skvělě reprezentoval mladší žák Sebastián Andrejev v pětiboji.

V konkurenci 20 závodníků obsadil 5. místo v novém oddílovém rekordu 2317 bodů. Zároveň vylepšil oddílový rekord na 60m př. časem 9,62s. Gratulujeme a děkujeme za reprezentaci oddílu.

LIGA VYSOČINY PŘÍPRAVEK – HAVLÍČKŮV BROD (západní skupina)

Vloženo 22.6.2022

V neděli 19.června se za úmorného vedra uskutečnilo již třetí kolo závodů přípravek, tentokrát v Havlíčkově Brodě. Závodu se zúčastnilo 164 mladých atletů. Soutěžili ve čtyřboji: v běhu na 50 m, v hodu medicinbalem, ve skoku do výšky a běhu přes žebřík.

Z našeho oddílu změřilo své síly tentokrát pouze 14 sportovců, naši výpravu tentokrát poznamenala zvýšená nemocnost a dovolenková nálada. S prázdnou jsme ale rozhodně neodjeli. Při konečném vyhlašování výsledků čtyřboje nás potěšilo celkové 2.místo DORKY SVOBODOVÉ (kategorie mladší přípravka).

A pak dílčí úspěchy v jednotlivých disciplínách:

2.místo ve skoku do výšky BĚTKA KRATOCHVÍLOVÁ (kategorie starší přípravka)
3.místo ve skoku do výšky DAMIÁN NĚMEC (kategorie mladší přípravka)
2.místo v hodu medicinbalem MAREK BERAN (kategorie mladší přípravka)

Na závěr nechyběla oblíbená štafeta 4x 60 m, kde se podařilo vybojovat také dvě medaile:

3.místo v kategorii starší přípravky dívky – Kalivodová, Kratochvílová, Koubková, Svobodová Tea
3.místo v kategorii starší přípravky hoši - Fízeĺ, Skácel, Žáček a posílil je Marek Beran z mladší přípravky hoši – o to víc je cenné umístění!

Všem děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu a blahopřejeme k dosaženým výsledkům!!!!

Kompletní výsledky k nahlédnutí zde: https://online.atletika.cz/vysledky/64516

Fotky *** zde ***



Osobní rekord z MČR

Vloženo 21.6.2022

O víkendu 18. a 19. června se v Ostravě-Vítkovice konalo Mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek.

Náš oddíl jel reprezentovat v juniorské kategorii oštěpař Tomáš Vincenc. Přestože byl nasazen jako poslední ve startovním poli šestnácti účastníků s výkonem 50,88 m, dokázal zabojovat a posunul svůj osobní rekord až na vzdálenost 52,58 m a skončil tak na celkovém 11. místě. Gratulujeme a přejeme další úspěchy.

Výsledky závodu žactva 11.6. - Humpolec

Vloženo 14.6.2022

V sobotu 11.6.2022 proběhlo na našem stadionu v Humpolci 3. kolo KPD mladšího žactva.

Za slunečného počasí soutěžilo 45 chlapců a 75 dívek ve čtyřboji (150m, výška, koule, oštěp). Naše děvčata výkonem 16 557 bodů s velkým náskokem opět zvítězila v soutěži družstev a upevnila si tak průběžné vedení.

Nejvíce body přispěly a v první desítce se umístily Sofie Bártová, Estel Hrazánková a Viktorie Žáčková.

Chlapci tentokrát v soutěži družstev výkonem 3 641 bodů skončili čtvrtí, přičemž Sebastián Andrejev a Nicolas Jankuj ovládli pořadí jednotlivců.

Tentokrát byly vylepšeny hned tři oddílové rekordy.

Sebastián Andrejev přidal do své sbírky oddílových rekordů také ten ve čtyřboji - 1665 bodů (dosud 1582 bodů). Sofie Bártová vytvořila také nový oddílový rekord ve čtyřboji - 2069 bodů (dosud 1956 bodů) a to přesto, že se jí tentokrát na své poměry nevedlo tolik v oštěpu, jinak mohl být rekord podstatně vyšší. Štafeta dívek 4x60m ve složení Sofie Bártová, Estel Hrazánková, Nikola Vinšová, Viktorie Žáčková vytvořila oddílový rekord časem 33,72s (dosud 33,91s). Gratulujeme.

Děkujeme též všem ostatním děvčatům a chlapcům za účast a bojovné výkony. Velké poděkování patří všem co si v sobotu našli čas a zapojili se do organizace a zvládnutí závodů. A že to nebylo jednoduché a leckdy šlo i o zdraví…

Odkaz na výsledky zde

Běh Okolo Orlíku

Vloženo 7.6.2022

V sobotu 4.6.2022 se konal další ročník trailového běžeckého závodu v okolí Humpolce. Tak, jako každý rok, i letos byly součástí vložené závody pro děti.

Máme velikou radost z toho, že náš oddíl reprezentovali atleti naší přípravky a žactva - Dora a Tea Svobodovy, Vašík a Barča Ondokovi, Danielka a Nikča Vinšovy. Na trati 400m a 1500m se nenechali zaskočit ostatními a předvedli skvělé výkony!

Z „našich dospěláků“ se závodu zúčastnili Hubert Nesporý, Petr Hrazánek a Vlaďka Štaubertová.

Všem blahopřejeme k dosaženým výsledkům a přejeme hodně úspěšně naběhaných km :-)

Trenéři AO Humpolec

Fotky; Výsledky děti; Výsledky dospělí

2. kolo Krajského přeboru družstev ml. žáků a ml. žákyň

Vloženo 31.5.2022

V sobotu 28. května se v Pacově konalo 2. kolo Krajského přeboru družstev mladších žáků a mladších žákyň. Za chladného a větrného počasí soutěžilo 52 chlapců a 99 dívek. A jak se dařilo našim? Opět o sobě dali znamenitě vědět.

Žákyně mladší:
Děvčata z Humpolce ovládla soutěž družstev a se 127 body zcela jasně obsadila 1. místo. Tentokrát se závodů zúčastila i Sofie Bártová a bylo to znát. Jako jediná ze startujících získala maximální možný počet bodů.

Sofie Bártová - 33 bodů (1. místo výška, 1. místo 60m, 1. místo kriket, 1. místo dálka mimo soutěž)
Viktorie Žáčková - 19,5 bodů (1. místo dálka)
Estel Hrazánková - 14 bodů (2. místo 60mpř.)
Ema Hrazánková - 11 bodů
Simona Kubátová - 11 bodů
Nikol Vinšová - 10,5 bodů
Ester Plhoňová - 7 bodů
Agáta Benešová - 3 body
Štafeta A (Bártová, Hrazánková Estel, Vinšová, Žáčková) - 1. místo

Žáci mladší:
Chlapci získali 80 bodů, což tentokrát stačilo na 2. místo. Nejvíce bodů znovu připsal Sebastián Andrejev.

Sebastián Andrejev - 31 bodů (1. místo 60m, 1. místo kriket, 2. místo dálka, 1. místo 150m mimo soutěž)
Nicolas Jankuj - 19 bodů (1. místo 1000m, 3. místo kriket, 3. místo dálka mimo soutěž)
Václav Paul - 7 bodů
Lukáš Mareš - 6 bodů
Ondřej Čech - 6 bodů
Štafeta (Andrejev, Jankuj, Paul, Mareš) - 1. místo

Všem zúčastněným děkujeme za reprezentaci oddílu.

Kompletní výsledky k nahlédnutí jsou *** ZDE ***


Další fotky na KAS Vysočina*** zde ***


Liga Vysočiny přípravek

Vloženo 24.5.2022

V neděli 22. května se na našem stadionu v Humpolci uskutečnil druhý závod přípravek. Závodu se zúčastnilo rekordních 166 mladých atletů. Soutěžili ve čtyřboji: v běhu na 50 m překážek, ve skoku dalekém, hodu kriketovým míčkem a v člunkovém běhu. Opět nechyběla oblíbená štafeta, tentokrát „klasika“ na 4x60m.

Počasí bylo vyloženě ideální. Chvílemi nás sluníčko hladilo svými teplými paprsky a když si šlo na chvilku odpočinout, proběhl se po našem oválu společně s malými závodníky lehký větřík.

Vzhledem k tomu, že dětí bylo opravdu hodně, protáhly se závody až do pozdních odpoledních hodin. Ale vůbec to nevadilo – na vyhlášení výsledků si počkali všichni a po obdržení malé sladkosti pro všechny už zacinkaly medaile. Z našich malých atletů si tentokrát pro ocenění vystoupili na stupně vítězů tito závodníci (celkový čtyřboj):

HST- 1.- 2.místo - Adam Fikar (společně s Lukasem Kučerou z H.Brodu)
DST - 1. místo – Amálka Kalivodová
DML – 2. místo – Julinka Koubková
3. místo – Nikolka Čermáková

Všem zúčastněným děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu, všem oceněným blahopřejeme k dosaženým výsledkům a všem, kteří se jakýmkoli způsobem zapojili do organizace závodů vzkazujeme – veliký dík!!!
Kolektiv trenérů AO Humpolec



Další fotky*** zde ***

Výsledky ze závodu v Humpolci *** ZDE ***

Peace Run - Mírový Běh 20.5.2022

Vloženo 24.5.2022

V pátek 20.5.2022 se naši atleti zúčastnili slavnostního ceremoniálu v rámci nejdelšího štafetového běhu na světe Peace Run s hořící pochodní jako symbolem míru. Akce se uskutečnila před Mikádem a děti tak měli možnost podržet si právě tuto pochodeň. Poté běžce doprovodily až k vlakovému nádraží, kde se s nimi rozloučily. Děkujeme všem za účast a věříme, že se jim akce líbila. V odkazech níže najdete fotky a video.

Fotky
Video

1. kolo ligy přípravek - Pacov

Vloženo 11.5.2022

V sobotu 7. května se v Pacově uskutečnil první letošní závod přípravek. Závodu se zúčastnilo 157 mladých atletů. Soutěžili ve čtyřboji: v běhu na 400 m, v dálce z místa, v hodu raketkou a ve slalomu. Nechyběla ani oblíbená štafeta, tentokrát 4x100m.

Z našeho oddílu změřilo své síly 30 malých sportovců. I když nám počasí nepřálo – Pacov je asi nějaký zakletý :-) - zvládli to všichni. Nejvíce nás potrápila nově zařazená „črvrtka“ tzn. běh na 400m. Ale navzdory obavám, běželi všichni skvěle!

Při konečném vyhlašování výsledků čtyřboje se Humpolec opět mohl radovat, že „to cinklo“ a to hned několikrát!

Starší přípravka – dívky
1. místo TEREZKA BERANOVÁ

Starší přípravka – hoši
3. místo ADAM FIKAR

Mladší přípravka – dívky
1. místo JULINKA KOUBKOVÁ
2. místo NIKOLKA ČERMÁKOVÁ
3. místo DORKA SVOBODOVÁ

Všem děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu a blahopřejeme k dosaženým výsledkům!!!! Kompletní výsledky k nahlédnutí zde: *** ZDE ***



1. kolo KPD - Třebíč

Vloženo 5.5.2022

V sobotu 30.4. se v Třebíči uskutečnilo 1. kolo KPD mužů, žen, juniorů, dorostu a žactva. Závodů se zúčastnilo 272 sportovců z 13 oddílů. Náš oddíl reprezentovalo celkem 25 startujících atletů a atletek.

16 žákyň
6 žáků
1 dorostenka
1 dorostenec
1 junior

Nejvíce se dařilo především mladšímu žákovi Sebastiánovi Andrejevovi, který nejprve v běhu na 60m překonal časem 7,87s pět let starý oddílový rekord. O chvíli později pak v běhu na 150m překonal časem 19,20s dokonce čtyřicet let starý oddílový rekord. Kompletní výsledky *** ZDE ***.

ATLETICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ PŘÍPRAVEK – ŘEDKOVEC foto

Vloženo 1.5.2022

*** Odkaz na fotogalerii ***

ATLETICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ PŘÍPRAVEK – ŘEDKOVEC 22.-24.4.2022

Vloženo 26.4.2022

Poslední dubnový víkend jsme vyrazili s nejmladšími humpoleckými atlety na tolik očekávané soustředění. Naším zázemím byl tentokrát rekreační areál Ředkovec u Světlé nad Sázavou.

V pátek odpoledne jsme se sešli na autobusovém nádraží a odtud vyrazili autobusem do Radostovic. Potom čekalo na malé cestovatele ještě téměř 5 km pěší chůze. Díky svačinkám od maminek jsme cestu zvládli „levou zadní“ a do areálu došli sice s mírným deštíkem, ale jinak v pohodě. Páteční večer byl ve znamení seznamovacích her. Nemyslete si, ono to není jen tak, když si máte pamatovat jména svých kamarádů, kteří s vámi chodí 2x v týdnu na trénink :-) Musím se přiznat, že kluci s tím měli ze začátku trochu problém, ale nakonec si jména holek zapamatovali celkem dobře!

V sobotu ráno nás probudilo sluníčko a vydrželo s námi celý den! Svými teplými paprsky nás polechtalo už při rozcvičce a během dopoledního kruhového tréninku, který se skládal ze sedmi disciplín (žebřík, švihadla, překážky, hod raketkou, posilování s gumou, přeskoky a slalom). Vše bylo završeno nácvikem štafet a „nekonečnou štafetou.“ A to už jsme pomaličku začali sundávat vrstvy oblečení, až jsme nakonec při odpolední fáborkované běželi celou trasu pouze v tričku. A co potom cestou ke studánce! Bylo krásně, jako v létě a studená voda přímo od pramene nám proto přišla vhod. Ale protože je přeci jenom ještě stále duben a večery bývají chladnější – došli jsme společně na dříví a poseděli u táboráku. Víte, jak dobře chutná obyčejný opečený rohlík, nebo jablíčko? S plnými bříšky, za svitu měsíce a svíček jsme potom šli hledat Lesního ducha, který nám všem předal maličký dárek. Možná, že se někteří z nás trošku báli, ale cestu nočním lesem jsme zvládli úplně všichni...a Lesní duch byl velice rád za naší milou návštěvu! No a potom – šupky hupky do postýlek. Zmoženi celodenní únavou jsme usnuli všichni celkem rychle a o zajímavé sny nebyla nouze.

Nedělní ráno se nám sluníčko schovalo za záclonu z šedých mraků a občas nám poslalo spršku studených dešťových kapek. Možná, že to mělo promyšlené předem, ale možná, že to byla jenom náhoda – a pro nás všechny Náhoda s velkým N! Tak se totiž jmenovala naše dopolední soutěž, při které nešlo o rychlost, zdatnost nebo znalosti. Tady šlo opravdu jen a jen o náhodu :-) Jen se zeptejte někoho z nás, jak to všechno bylo a kolikrát se musel vrátit na stanoviště, protože mu „to“ zrovna nááááhodou nevyšlo!

Před obědem jsme si ještě zahráli živé pexeso a popovídali si o tom, jak a co se nám na soustředění líbilo. A protože ohlasy byly kladné, slíbili jsme si, že pokud to půjde, pojedeme si spolu zase někam zasportovat i příští rok. Kolem půl druhé už si pro naše malé atletíky přijeli rodiče a nám všem došlo, jak strašně rychle naše malé soustředění uteklo! Sice bylo krátké, ale to nevadí – ty dva společně prožité dny naplněné pohybem, radostí a legrací nám v našich vzpomínkách zůstanou navždy :-) Děkujeme všem dětem za skvělou společnost a rodičům za skvělou spolupráci!

Radka, Pavla, Zuzka, Vlaďka, Alča, Luboš a Petr – trenéři AO :-)



Velikonoční halový víceboj 2022 - fotky

Vloženo 9.4.2022

Odkaz na fotogalerii

Velikonoční halový víceboj 2022 - výsledky

Vloženo 5.4.2022

V pondělí 4.4.2022 uspořádal náš oddíl Velikonoční halový pětiboj. Závodu se zúčastnilo více než padesát malých závodníků – členů atletiky v Humpolci a místního SVČ.

Po společné rozcvičce jsme podle věkových kategorií postupně vystřídali všechna stanoviště – skok z místa, slalom mezi kuželi, běh přes překážky a hod medicinbalem. Poslední disciplínou byl opět dlouhý běh. Do cíle doběhli v plném počtu, někteří i se slzičkou v oku :-) Ale dokázali to úplně všichni! A než jsme zase popadli dech a než se spočítaly výsledky v závodní kanceláři, mohli jsme zatím obdivovat místní malé mažoretky, které si pro nás připravily moc hezké vystoupení.

Na konci závodu nechybělo ani tradiční vyhlášení výsledků celkového pětiboje a nějaká sladká odměna pro všechny zúčastněné. (viz. celkové výsledky)

A vzhledem k tomu, že nám, na konci loňského roku epidemiologická situace nedovolila uspořádat vyhlášení NEJLEPŠÍCH ATLETŮ za rok 2021, využili jsme těchto závodů a ocenili vybrané sportovce právě teď.

Všem závodníkům velice děkujeme za účast, všem fanouškům za podporu, všem pomocníkům za pomoc a všem pořadatelům za skvělé proběhnutí této malé sportovní akce!

kolektiv trenérů AO Humpolec

Výsledky ZDE

Velikonoční halový víceboj 2022

Vloženo 10.3.2022



Termínovka KAS 2022

Vloženo 14.2.2022

Termínovka KAS pro rok 2022 *** zde ***
Aktuality sledujde na webu KAS a u pořádajících oddílů.