Archiv 2018



Výsledkové listiny


Vánoční závody v Humpolci
Podzimní běh "Bernard cup 2018"
Finále KLP Jihlava
Nej výkony jarní část 2018 - mladší přípravka
Nej výkony jarní část 2018 - mladší žactvo
Nej výkony jarní část 2018 - starší přípravka
Nej výkony jarní část 2018 - starší žactvo
BHS Humpolec
Přípravky Humpolec
1.kolo KLP - Pacov
Výsledky KLP Jihlava

ATLETICKÉ TABULKY TJ JISKRA 2018

VYHODNOCENÍ ATLETICKÉ SEZÓNY 2018

Vloženo 12.12.2018

Ohledneme -li se za letošní atletickou sezónu,můžeme být vcelku velmi spokojeni, až na několik vyjímek, které se neustále opakují. Čím jsou způsobeny ? Je to především špatný přístup zejména některých závodníků kategorie mladšího žactva, staršího žactva a dorostu k závodům, které pořádá KAS. Dalším faktorem je výkonnost, kde někteří nejlepší chlapci a děvčata z přípravky definitivně odcházejí a ti co zůstávají, s výjimkou několika jedinců, které atletika zatím baví, svými výkony nestačí na umístění alespoň v první dvacítce kraje Vysočina. Je tedy na trenérech, aby se na tento negativní trend zaměřili a se svými svěřenci se dohodli, zda chtějí závodit a nebo dělat tzv.„Atletiku pro radost“ což je další možnost, která se nám nabízí roce 2019.
Nyní k těm výrazným úspěchům několika našich jedinců,kteří vzorně reprezentovali náš atletický oddíl TJ Jiskra Humpolec v rámci kraje Vysočina i ČR v roce 2018.
V kategorii dívek přípravka mladší se stává nejlepší atletkou SOFIE BÁRTOVÁ - 2x1.místo, 1x3místo v KLP, 1.místo ve finále KLP,1.místo BHS.
V kategorii dívek přípravka starší patří nejvyšší ocenění ELEN HOLENDOVÉ - 1x1místo, 1x2 místo, 1x3místo v KLP, 1.místo BHS.
V kategorii přípravka chlapci mladší patří první místo NIKOLASI JANKUJOVI, který získal 2.místo ve finále KLP, 1.místo „Bernard cup“-běh na 400m a další umístění v prvé desítce KLP.,1.místo BHS.
V kategorii přípravka chlapci starší se stává nejlepším atletem DAVID KALIVODA - 3x1.místo v KLP,1x3.místo ve finále KLP , stálý člen vítězné štafety 4x60m,1.místo BHS.
To však neznamená ,že bychom zapomněli na ty, dívky a chlapce kteří v kategorii přípravky zatím zaznamenali dílčí úspěchy v KLP.I jim patří naše poděkování. Jsou to :Filip Vacata, David Zápařka, Matěj Beran, Natálie Jankujová, Estel Hrazánková, Viktorie Žáčková za účast a umístění v prvé 10.
V kategorii mladších žákyň patří naše poděkování LENCE KREJČÍ, která se 6x umístila v prvé desítce krajských tabulek 2018.
V kategorii mladších žáků se stal nejúspěšnějším atletem našeho oddílu DANIEL DOČKAL. Za vše mluví zejména jeho běžecké úspěchy-3.místo na MČR v přespolním běhu z 71 startujících, 1. místo v KP přespolním běhu,1.místo v KP na 800m, 1.místo v krajských tabulkách na 1500m,2.místo v BP Vysočiny, 4.místo v pětiboji,účast ve smíšeném družstvu Vysočiny v finále BP-ČR . Za své běžecké výkony si Daniel vybojoval nominaci do družstva Vysočiny na mezi- krajové halové utkání ,které se konalo 9.12.2018 v Praze.
Neméně zdatně si i vedl i druhý náš nejlepší atlet této kategorie-FILIP NOUSEK, 3.místo v BP Vysočiny, 3.místo v pětiboji,3.místo ve čtyřboji,2.místo v prvém kole KPD na 200 m př.,2.místo v 3.kole KPD na 60mpř. a 5x umístění v první desítce krajských tabulek 2018.Stejně tak i on byl členem družstva Vysočiny v mezikrajovém halovém utkání v Praze. Kategorie starších žákyň nebyla vůbec hodnocena, neboť jejich umístění zůstalo za našim očekáváním.
Kategorie starších žáků je opět zastoupena dvěma úspěšnými závodníky s nímž jedním z nich DAVIDEM KOUTNÍKEM se definitivně loučíme ,neboť přestupuje do jiného oddílu. Mezi jeho nejlepší letošní výkony patří v hale 1.místo běhu na 300m, 2.místo na 60m, a 3.místo ve skoku vysokém, 3.místo v KP jednotlivců na 60m, 2.místo v hodu oštěpem (1.kolo KPD), 3.místo ve finále KPD na 60m, 1.místo „Bernard cup“(800m) ,6x umístění v prvé desítce krajských tabulek2018 Dalším v této kategorii je TOMÁŠ VINCENC,závodník který nás reprezentoval na MČR v hodu oštěpem (14.místo), člen družstva Vysočiny na mezikrajovém utkání (oštěp 9.místo),vítěz finále KPD v hodu oštěpem, 3.místo v KP jednotlivců (oštěp), 5x umístění v prvé desítce krajských tabulek 2018.
Kategorii mužů zastupuje svými úspěchy v této sezoně -LIBOR EREMKA. Do jeho přehledu patří 3.místo v MČR v půlmaratónu Kolín -V.Osek a zpět. (1:17,17),1.místo v KP na 10km(34:59,71), 15.místo v MČR běhu do vrchu na Šerák, 25.místo silničním běhu Běchovice- Praha ze 76 startujících.26.místo ve Velké Kunratické.
Kategorie juniorů( Jan Staněk) a žen( Michaela Vyvadilová ),kteří se zúčastnili jediného závodu v celé sezóně (vrhačského trojboje) nebyla hodnocena.
Poslední kategorie veteránů má jediného zástupce HUBERTA NESPORÉHO. 5.místo v MČR v půlmaratónu Kolín -V.Osek,5.místo MČR v krosu -Rudice, 1.místo v 35.ročníku“ Bernard cup“ v Humpolci. Na závěr mi dovolte poděkovat všem našim atletům,trenérům , rozhodčím i rodičům, kteří se aktivně zapojili do námi pořádaných soutěží v roce 2018.
Hodně úspěchů v atletické sezóně 2019.
M.Krpálek -statistik AO


Mezikrajové utkání mladšího žactva-Praha 9.12.2018

Vloženo 12.12.2018

Výborný výkon zaznamenal mladší žák DANIEL DOČKAL v halovém mezikrajovém utkání, které se konalo v Praze. V běhu na 800m obsadil skvělé 3.místo v čase 2:16,28, čímž zaostal o 1,24 setin za oddílovým rekordem Martina Pajera z roku 1974. Škoda, že se těchto závodů nemohl pro nemoc zúčastnit i náš druhý nominovaný závodník Filip Nousek.
Kompletní výsledky i foto najdete na webu KAS Vysočina


Soustředění ve Veletově

Vloženo 2.12.2018

Pod vedením nejlepších trenérů kraje Vysočina proběhlo ve dnech 23-25.11.2018 soustředění krajské reprezentace mladšího žactva. Za náš oddíl se tohoto soustředění zúčastnil pouze FILIP NOUSEK. Nominováni byli ještě Daniel Dočkal (ten musel však reprezentovat Kraj Vysočina na finále MČR v přespolním běhu) a Lenka Krejčí, která účast odmítla.
Bližší informace o této akci i foto najdete na webu KAS Vysočina.


Vyhlášení nejlepších atletů kraje Vysočina - 2018

Vloženo 2.12.2018

Dne 30.11.2018 se konalo na radnici v Jihlavě tradiční vyhlášení nejlepších atletů Vysočiny. V rámci této akce proběhlo i vyhlášení nejlepších běžců v BP Vysočiny. Velkou radost nám udělal Daniel Dočkal, který v kategorii ml.žáků skončil na skvělém druhém místě, stejným bodovým poměrem jako vítěz.
Blahopřejeme !
I zde bližší informace i foto získáte, otevřete-li webové stránky KAS Vysočina.

Všichni tři naši atleti (D.Dočkal, F. Nousek, Lenka Krejčí) jsou v nominaci na halové mezikrajové utkání mladšího žactva v Praze 9.prosince 2018.


Konec atletické sezóny 2018

Vloženo 26.11.2018

Do konce naší venkovní atletické sezony se promítly výsledky dvou našich zástupců atletického oddílu na MČR v přespolním běhu, který se konal v Alfrédově. Veterán Hubert Nesporý se umístil v kategorii mílařů na 44.místě z 53 startujících. Na témže místě proběhlo i Finále BP ČR smíšených družstev (2 chlapci+ 2 dívky). Kraj Vysočina, který skončil na 7.místě ze čtrnácti krajů v kategorii mladšího žactva reprezentoval i náš závodník Daniel Dočkal.
Do konce letošního roku nás čeká ještě jedna akce v místní hale TJ Jiskra Humpolec a to je“ Předvánoční pětiboj“ přípravky spojený s vyhlášením nejlepších atletů 2018. Soutěž proběhne v pondělí 10.prosince 2018 od 16 hodin. Nejlepší atleti dostanou pozvánku emailem.
Srdečně zvou pořadatelé.

Atletické tabulky 2018


TRÉNINK „NAHORU“

Vloženo 19.11.2018

Na základě podzimní výzvy Českého atletického svazu na uskutečnění závodů s názvem VYBĚHNĚTE NAHORU se v pondělí 12.listopadu uskutečnil netradiční trénink pro děti z přípravek. Jsme z Vysočiny, kopců tu máme opravdu dost, ale v tomto období to pro nás prostě není logisticky možné závodit někde v terénu venku. Máme trénink 2x v týdnu od 16.00 hod. Pokud bychom se s dětmi měli odebrat mimo centrum města, padne tma a z běhu nahoru by byl možná hromadný úprk za světlem.
Ale ten nápad, to slovíčko NAHORU se mi natolik zalíbilo, že jsem nám vymyslela trochu jinou soutěž, trochu upravila pravidla a uskutečnila trénink, který se celý jmenoval "NAHORU"!!! Takže jsme vybíhali NAHORU po schodišti, lezli NAHORU na žebřiny (kde jsme rovnou posilovali bříško), skákali NAHORU a dolů na trampolínce a aby to nebylo líto naším ručičkám, tak jsme ještě navíc házeli míče NAHORU do basketbalových košů. Mezi tím vším jsme si neustále poskakovali a na samý závěr tréninku si zahráli hru Pružinky. Samotný název už napovídá, že je také o skákání, tím pádem také o pohybu NAHORU. Naše společná cesta NAHORU se nám moc líbila a už přemýšlíme o tom, že některý z našich příštích tréninků se může jmenovat "DÁL" :-)
Za humpoleckou přípravku Vlaďka Štaubertová


KP v přespolním běhu 2018

Vloženo 22.10.2018

Dne 20.10. 2018 se v Jihlavě uskutečnil KP v přespolním běhu, který byl zároveń posledním závodem BP Vysočiny. Výrazný úspěch zaznamenal náš nejúspěšnější běžec v kategorii mladších žáků DANIEL DOČKAL, který v rozmezí šesti dnů dokázal zvítězit v neděli 14.10. v pátém závodě BP, který se běžel v NMNM a v sobotu 20.října v Jihlavě jako KP, což mu vyneslo kromě titulu krajského přeborníka dělené 1.- 2.místo v konečném pořadí BP Vysočiny 2018. Úspěšně si vedl v KP i náš druhý závodník Filip Nousek, který skončil na pěkném 5.místě, které mu zajistilo celkové 3.místo v BP Vysočiny 2018. Mimo těchto dvou se na KP představili naši závodníci přípravky a nevedli si vůbec špatně. To platí zejména o kategorii starší přípravky - hoši v níž čtyři skončili v první desítce (4.Kalivoda, 6.Pešek, 7.Vacata, 10.Zápařka D.). To samé umístění v první desítce patří i v kategorii mladší přípravky - dívky S. Štěpánové a v kategorii atletické školky T. Beranové, obě skončili na pěkném 7.místě. Ostatní naši závodníci se umístili v druhé a třetí desítce startovního pole, které v kategorii přípravky čítalo 86 závodníků. Děkujeme za reprezentaci našeho atletického oddílu všem účastníkům KP.
Za své výborné výsledky byl nominován DANIEL DOČKAL do smíšeného štafetového družstva Vysočiny ,které poběží finále BP v rámci MČR v přespolním běhu, jehož pořadatelem je Plzeńský kraj v Kostelci-Alfrédově 24.listopadu 2018.
Kompletní výsledky KP v přespolním běhu najdete na web. stránkách KAS Vysočina.


Podzimní běh "Bernard cup 2018"

Vloženo 14.10.2018

Výsledky 35.ročníku Podzimního běhu "Bernard cup 2018", který byl zároveň součástí oslav 100 .výročí založení republiky. Startovalo celkem 139 závodníků z 5 oddílů a 5 školních zařízení (ZŠ, DDM, SVČ). Byl překonán jeden traťový v kategorii přípravky dívek starších na 500 m - 1:36,6 Jankujová Natálie - Ji Hu a jeden rekord vyrovnán v kategorii přípravky dívek mladších - 400m -1:19,5 Čurdová Anežka - J i HB.
Veterán Hubert Nesporý splnil svůj cíl-100 km na počest stého výročí založení republiky. Na úvod" BERNARD CUPU 2018" absolvoval náš závodník poslední kilometr, v němž ho posledních 100m doprovodilo do cíle atletické mládí, které se zúčastnilo 35. ročníku Podzimního běhu BC.

Bild 1

Podzimní běh "Bernard cup 2018" - celkové výsledky


Finále Ligy přípravek kraje Vysočina ve čtyřboji a štafetách

Vloženo 5.10.2018

Dne 30.9.2018 se uskutečnilo finále Ligy přípravek kraje Vysočina ve čtyřboji a štafetách. Tentokrát se soutěžilo po jednotlivých ročnících a v konkurenci 207 závodníků si naši nejmladší vedli velmi dobře. Zde je výběr těch, kteří se umístili ve svých kategoriích v TOP 10.
Hoši (2008)
Svoji skvělou sezonu potvrdil děleným 3. místem David Kalivoda - 19b (1x1.místo, 1x3.místo). Výtečně si vedl Filip Vacata, který ještě po 3 disciplínách vedl, poslední disciplína se mu ale nepovedla a klesl na konečné 5. místo - 27b (1x1.místo, 2x2.místo). David Zápařka skončil na 6. místě - 28b.
Hoši (2010)
Skvělé dělené 1. místo vybojoval Nikolas Jankuj - 6b (2x1.místo, 2x2místo), 3.místo obsadil Václav Paul - 18b (1x1.místo), 5. místo Vojta Beneš - 26b (1x3.místo), 10. místo Jakub Krnáč - 40b.
Dívky (2007)
Při absenci Elen Holendové si nejlépe vedla Natálie Jankujová – dělené 3. místo - 30b (1x3.místo)
Dívky (2008)
2. místo vybojovala Natálie Kašparová - 19b (2x3.místo), 9. místo Tereza Holubová - 45b.
Dívky (2009)
Zde tradičně dominovala Sofie Bártová - 1. místo - 6b (3x1.místo, 1x3.místo), Viktorie Žáčková se umístila hned pod stupni vítězů na 4. místě - 25b (1x1.místo, 1x3.místo), 6. místo Estel Hrazánková - 39b, 8. místo Natálie Vaková - 46b.
Dívky (2010)
Velký úspěch při svých prvních závodech zaznamenala děleným 1. místem Ema Vodrážková - 13b (1x1.místo, 1x2.místo, 1x3.místo), 6. místo Ema Hrazánková - 28b, 8. místo Agáta Benešová - 32b.
Štafety 4x60m HST - 2. místo Beran, Zápařka, Kalivoda, Vacata
HML - 2. místo Vávra, Jankuj, Beneš, Paul
DST - 2. místo Jankujová, Benešová, Závodská, Kašparová
DML - 1. místo Hrazánková, Hrazánková, Žáčková, Bártová
Kompletní výsledky najdete v sekci „Výsledky“ nebo na webu KAS Vysočina.
Závěrem: Tyto finálové závody byly zároveň posledními závody Ligy přípravek pro atlety ročníku 2007. Všem jim proto děkujeme za dlouhodobou vzornou reprezentaci oddílu a přejeme mnoho úspěchů v kategoriích žactva.

Bild 1


Mistrovství ČR v silničním běhu 2018

Vloženo 1.10.2018

Dne 30.9.2018 se uskutečnilo na trati Běchovice - Praha MČR v silničním běhu na 10 km. Velmi dobře si vedl náš jediný závodník v kategorii mužů Libor Eremka, který skončil v čase 34:13,0 na 25.místě z 76 startujících.
Blahopřejeme !


VRHAČSKÝ TROJBOJ - HUMPOLEC 29.9. 2018

Vloženo 1.10.2018

Za účasti 22 závodníků se na našem atletickém stadionu uskutečnil vrhačský trojboj. Ideální slunečné počasí přilákalo závodníky z 12 oddílů ČR, přesto rekordy v jednotlivých kategoriích nebyly překonány. Pochvalu zaslouží zejména veteráni, kterých k závodu nastoupilo celkem devět . Výkony 66letých-75letých v disku 1 kg - přes 25, v kouli 4 kg - přes 9m, v oštěpu 500gr - přes 27m zaslouží uznání všech, kteří atletice rozumí. Mladá generace našich atletů se musí opravdu „červenat“. Pokud chce někdo dělat atletiku, musí se tomu řádně věnovat, talent z přípravky v kategorii mladšího, st. žactva a dorostu nestačí. Kdo něco v atletice TJ Jiskra Humpolec dokázal, nese si to i bez tréninku dodnes. Viz. Radim Závodský, Michaela Vyvadilová (Linhartová).
Kompletní výsledky najdete na webu ČAS a KAS Vysočina.

Bild 1


Finále KPD mladšího žactva - Třebíč

Vloženo 1.10.2018

Finále KPD mladšího žactva, které se konalo v Třebíči 28.9.2018 zastihlo naše závodníky naprosto z formy. Hoši skončili v tomto kole poslední, což je stálo celkově třetí místo v KPD . Absence dvou nejlepších závodníků této kategorie Filipa Nouska a Daniela Dočkala byla znát. Výkony těch, co se závodů v pětiboji zúčastnili stačili jen na konec druhé desítky (Šimek O., Šimáček M.) u dalších dvou (Zápařka, F.,Kučkovský M.) na začátek třetí desítky. Ani děvčata, která tentokrát nastoupila nekompletní (chyběly nejlepší Krejčí L.a Dvořáková A.) se nedokázala přiblížit první desítce. Eliška Svobodová skončila na 19.místě, Karolína Hrodková obsadila až 37. místo. Družstvo jako takové skončilo na předposledním 6.místě. V posledním závodě sezony startovalo celkem 63 děvčat a 36 chlapců..


MČR v atletice staršího žactva 22-23.9.2018

Vloženo 10.9.2018

Jediným našim zástupcem na MČR staršího žactva v Jablonci nad Nisou byl náš závodník Tomáš VINCENC, který skončil čtrnáctý o 57 cm za svým soupeřem z Třebíče Samuelem Eliášem. I jejich závod poznamenalo chladné a deštivé počasí. Nyní čeká Tomáše Vincence vrhačský trojboj, který se koná na našem stadionu v sobotu 29.9.2018 od 10 hodin.


4.KOLO KPD MLADŠÍHO ŽACTVA VE ČTYŘBOJI - HUMPOLEC 2018

Vloženo 10.9.2018

Dne 23.9. 2018 proběhlo na našem atletickém stadionu 4.kolo KPD mladšího žactva. Za chladného, deštivého počasí si velmi dobře vedli naši mladší žáci, kteří využili domácího prostředí a skončili v soutěži družstev na 2.místě za družstvem Třebíče. V soutěži jednotlivců se v konkurenci 48 závodníků prosadili v první desítce Filip Nousek - 5.místo, Ondřej Šimek - 6.místo. V druhé desítce skončili Martin Váňa - 15.místo, Filip Zápařka - 18.místo. Zbývající naši závodníci Marek Šimáček a Matěj Kučkovský skončili v druhé a třetí desítce. Za zmínku ještě stojí 3.místo naší chlapecké štafety 4x60m v sestavě (Šimek, Šimáček, Zápařka, Nousek ). Nevedlo se bohužel našim třem děvčatům kromě Lenky Krejčí, která skončila v konkurenci 58 závodnic na 10.místě . Karolína Hrodková a Eliška Svobodová se umístily ve třetí desítce. Nekompletní sestava se samozřejmě podepsala na tom, že jsme nepostavili ani štafetu a tím nám patří v soutěži děvčat až 6.místo. Startovalo celkem 8 družstev. Poslední závod - finále KPD mladšího žactva se uskuteční v Třebíči 28.9.2018.
Kompletní výsledky najdete na webu ČAS nebo KAS Vysočina .


FINÁLE KPD STARŠÍHO ŽACTVA

Vloženo 10.9.2018

Dne 8.9.2018 se uskutečnil v Pacově poslední závod KPD staršího žactva. Náš oddíl reprezentovalo celkem 5 závodníků. Výborně si vedli zejména naši hoši - Tomáš Vincenc - 1.místo v hodu oštěpem 42,59 m (os.rekord) a 4.místo na 60 m - 8,07. David Koutník - 3.místo 60m - 7,91, 4.místo v oštěpu - 37,78 m. Michal Krejcar – obsadil 12. místo výkonem 22,87m z 17 startujících. Dobře si vedla i naše dvě děvčata Z.Kopicová - 10.místo v běhu na 60m - 8,70, Magda Guričová zaběhla čas 8,97 z 41 startujících. V dálce (39 startujících) skončila Magda Guričová na 9.místě výkonem 4,24 m, Zuzka Kopicová obsadila za výkon 4,15 m - 12.místo.
Kompletní výsledky najdete na webu ČAS nebo KAS Vysočina .


Nábor

Vloženo 10.9.2018

ATLETIKA při TJ Jiskra Humpolec pořádá NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ, který se koná ve čtvrtek 13. září 2018 od 15:30 – 17:30 hodin na atletickém stadionu v Humpolci nábor členů je pro ročníky 2011, 2010, 2009, 2008, 2007 a starší zájemci přijďte ve sportovním oblečení.
Baví tě běhat, skákat, házet ?
PŘIJĎ MEZI NÁS A STAŇ SE ATLETEM


KP mladšího a staršího žactva –Třebíč 2.9.2018

Vloženo 3.9.2018

Tři medalie - 1 zlatou a 2 bronzové + dva osobní rekordy získala naše minivýprava atletů Jiskry Humpolec na KP jednotlivců, který se konal v Třebíči. Největší úspěch zaznamenal ml.žák - DANIEL DOČKAL, který zvítězil v běhu na 800 m v osobním rekordu 2:19,67. Úspěšně si vedli i naši dva starší žáci – DAVID KOUTNÍK, který skončil v běhu na 60 m třetí v čase 7,92, což je jeho osobní rekord, Tomáš Vincenc obsadil v této disciplíně 5.místo (8,03).V hodu oštěpem si tato dvojice pořadí obrátila TOMÁŠ VINCENC skončil na 3.místě výkonem 39,25 m, David Koutník se prezentoval výkonem 34,21m, což stačilo pouze na 5.místo. Blahopřejeme k výbornému vstupu do podzimní části atletické sezony 2018. Škoda jen, že se KP nezúčastnili ještě naši dva závodníci kategorie ml.žactva - Filip Nousek a Lenka Krejčí, určitě by nebyli bez šancí na přední umístěni.
Kompletní výsledky najdete na web KAS Vysočina nebo web ČAS.


Úspěch našeho závodníka

Vloženo 21.8.2018

Úspěšné srpnové závodění má za sebou náš atlet v kategorii mužů - Libor Eremka. Na mistrovství ČR v běhu do vrchu, které se konalo 4.8.2018 na Šeráku skončil na velmi pěkném 15.místě. V neděli 19.8. se Libor zúčastnil VC Třebíče v běhu na 10 000 metrů a dokázal zvítězit v čase 34:59,71, což mu kromě jiného zaručuje účast v hlavním závodě Běchovice-Praha, který se běží 30.9.2018. Libor je jediný atlet oddílu, který pilně trénuje a využívá atletických závodů v době letních prázdnin, na rozdíl od mladší generace, která se není schopná alespoň 1x týdně v měsíci srpnu sejít a zatrénovat si. Škoda, že naši trenéři, až na Jožku Petrů se nepřišli podívat na náš atletický stadion v týdnu od 12.8. do 17.8.2018, kdy tu mělo soustředění 50 atletů AO Spartak Vlašim (mladší žactvo až junioři) tomu se říká trénink a příprava na podzimní část atletické sezony.
Libore děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu TJ Jiskra a přejeme hodně dalších úspěchů v další atletické činnosti.
Kompletní výsledky z VC Třebíče a MR ČR v běhu do vrchu najdete na webu ČAS.


3.KOLO KPD MLADŠÍHO ŽACTVA

Vloženo 25.6.2018

Velmi dobře si tentokrát vedli naši mladí atleti ve 3.kole KPD, jehož pořadatelem byl Spartak Třebíč 24.6.2018. Hoši v sestavě: Nousek F.,Šimek O., Dočkal D.,Váňa M., Šimáček M., Zápařka F. skončili na pěkném 3.místě ze 7 družstev, děvčata v sestavě Krejčí L., Svobodová, Hrodková K., Dvořákova A., obsadila 4.příčku z 9 družstev. Nejúspěšnějším závodníkem byl Filip Nousek - 2.místo v běhu na 60 m př, 3.místo v běhu na 60 m - celkové ve čtyřboji třetí z 60 závodníků. Za zmínku stojí i 3.místo štafety chlapců v sestavě: Šimek,Šimáček,Zápařka, Nousek z 9 štafet. V kategorii dívek byla opět nejúspěšnější Lenka Krejčí - 3.místo v dálce a celkově již podruhé 4.místo z 78 závodnic. Kromě těchto dvou výše uvedených patří pochválit i ostatní naše závodníky, kteří svými výkony přispěli k úspěchu ve 3.kole.
Čtvrtý závod KPD pořádá náš oddíl v 16. září 2018 na atletickém stadionu v Humpolci.
Kompletní výsledky najdete na web stránkách KAS Vysočina nebo ČAS.


3. kolo ligy přípravek kraje Vysočina

Vloženo 20.6.2018

Dne 17.6.2018 náš stadion v Humpolci navštívilo 133 nejmladších závodníků ve 2 věkových kategorií. Pořádalo se 3. kolo ligy přípravek kraje Vysočina - západ. Do Humpolce dorazily oddíly z Havlíčkova Brodu, Žirovnice, Pacova, Znojma, Jihlavy a samozřejmě i z Humpolce.
V tomto kole závodníci soutěžili ve čtyřboji, ale i v jednotlivých disciplinách – hod kriketovým míčkem, skok do dálky z místa, běh na 150 m, překážková dráha a štafety 4x60m.
V kategorii starších dívek závodilo 41 závodnic ( roč. nar. 2007 – 2008) Nejúspěšnější závodnicí byla Elen Holendová(2007), která se v jednotlivcích umístila v hodu míčkem na 2. místě, v běhu a dálce na 6. místě a v překážkové dráze na 7. místě. Za zmínění patří i umístění Natálie Jankujové(2007), která obsadila v hodu míčkem krásné 5. místo a v dálce 9. místo. Nesmíme zapomenout i na další dívky v této kategorii jako jsou Natálie Kašparová(2008) – míček 3. místo, Barbora Benešová(2007) – dálka 7. místo, Agáta Nováková(2008) – míček 9. místo. Kateřina Králová(2008) – běh 10. místo, Vanda Závodská(2007) – dálka a překážková dráha 11. místo.
V kategorii starších hochů závodilo 15 závodníků. (roč. nar. 2007 – 2008)
Největší úspěchy zaznamenal David Kalivoda(2008) – míček 1. místo, běh, dálka a překážková dráha 3. místo. Další úspěšní závodníci byli Lukáš Krupka(2007) – překážková dráha 2. místo, míček 4. místo, běh 5. místo, Christian Filippou(2007) – běh 4. místo, dálka 5. místo.
V kategorii mladších dívek závodilo 46 závodnic ( roč. nar. 2009 – 2012) Tato kategorie byla pro Humpolec nejúspěšnější a to hlavně zásluhou Sofie Bártové(2009), která se umístila v dálce, míčku a překážkové dráze na 1. místě a v běhu na 7. místě. Další závodnice, které se umístili na předních příčkách jsou: Viktorie Žáčková(2009), která se umístila v dálce na 2. místě, v běhu a překážkové dráze na 6. místě a v míčku skončila na 10. místě, Estel Hrazánková(2009) ze zdravotních důvodů absolvovala pouze hod míčkem, kde se umístila na 6. místě, Sára Štěpánová( 2009) dálka a míček 7. místo, Agáta Benešová(2010) překážková dráha 7. místo, Natálie Vaková(2009) dálka 9. místo. Musíme zmínit i další 2 jména, která na svůj věk podala velmi dobré výkony. Kateřina Holubová(2011), která se umístila v překážkové dráze na 17. místě a v běhu na 22. místě, Amálie Kalivodová(2012) – nejmladší účastnice z atletického oddílu v Humpolci se umístila v dálce na 24. místě a v běhu na 29. místě.
V kategorii mladších hochů závodilo 31 závodníků. (roč. nar. 2009 – 2012) V poslední kategori byl nejúspěšnější Nicolas Jankuj (2010), který obsadil v běhu a překážkové dráze 4. místo a v dálce a míčku 7.místo. Ladislav Vávra(2009) míček 4. místo, dálka 10. místo, Vojtěch Beneš (2010) běh 8. místo, překážková dráha 10. místo. Martin Kapusta(2011) dálka, míček, překážková dráha 10. místo, Pavel Řezáč (2009) dálka 10. místo.
Štafety 4x60 m DST – „A“ Jankujová, Benešová, Záborská, Holendová – 2. místo
DST – „B“ Procházková, Nováková, Králová, Holubová – 6. místo
DST – „C“ Řezáčová, Kapustová, Hnátová, Kašparová – 8. místo
HST – Kalivoda, Krupka, Beran, Zápařka – 1. místo
DML – „A“ Hrazánková, Žáčková, Benešová, Bártová – 3. místo
DML – „B“ Kalivodová, Holubová, Štěpánová, Vaková – 5. místo
HML – Paul, Vávra, Jankuj, Beneš - 3. místo
DST – Holendová Elen 3. místo
HST – Kalivoda David 1. místo
DML – Bártová Sofie 1. místo, Žáčková Viktorie 2. místo
HML – Jankuj Nicolas 4. místo
Tento závod byl pro naši atletiku hodně výmečný, na závody přijel krajský manažer pro atletiku pan Ondřej Rosa, který předal závodníkům, kteří se účastnili všech tří kol ligy přípravek, zlatou medaili.
Medaile za 3. kolo ligy přípravek – západ přišel předat sám starosta města Humpolce pan Mgr. Jiří Kučera.
V září nás čeká poslední závod přípravek ve čtyřboji v Jihlavě. Naši svěřenci jsou velmi šikovní a tímto bychom jim chtěli poděkovat za jejich úspěchy a snahu.
Ještě jedno velké díky patří všem co se podíleli na organizaci a zdárnému průběhu závodu.
Moc si toho vážíme.
Za AO Humpolec
Michaela Vyvadilová a Radka Brůnová

Fotografie z akce





Sportovní odpoledne seniorů

Vloženo 18.6.2018

Na Atletickém stadionu TJ Jiskra Humpolec se dne 29. 5. 2018 od 14,00 hodin uskutečnil již 4. ročník "Sportovního odpoledne seniorů", který pořádal výbor Seniorů ČR v Humpolci ve spolupráci s oddílem atletiky TJ Jiskra zastoupeném Miroslavem Krpálkem, třídou studentů 2.A pod vedením Mgr. Zity Vodové z Gymnazia dr. A. Hrdličky i MÚ Humpolec. Tento ročník je vyjímečný tím, že byl zahrnut do oslav 100 let výročí vzniku Československa v Humpolci. Již od 13,00 hodin vládl na stadionu čilý ruch, muselo se vše připravit na různé disciplíny, této práce se zhostili na jedničku studenti a studentky z gymnazia, připravili celkem 9 stanovišť např. střelbu na branku, hod kriketovým míčkem, běh s raketou a míčkem, překážkovou dráhu, hod oštěpem, jízdu na koloběžkách, šipky, hod míčem na cíl. Přípravu běhu štafety zajistil M. Krpálek. O půl druhé přicházely děvčata a ženy, aby se připravily na svá vystoupení. V té době se začala plnit i tribuna soutěživých seniorů i diváků, kterých se sešlo na 90 i přesto, že teplota dosahovala přes 26 stupňů. Někteří senioři přicházeli i v doprovodu svých vnuků a vnuček. Každý z přítomných u prezentace obdržel kartu s jednotlivými disciplínami. Ve 14,00 hodin bylo sportovní odpoledne zahájeno přivítáním všech přítomných i provedeno seznámení s programem odpoledne. Na plochu napochodovaly mažoretky v modrém oblečení ze SVČ v Humpolci a předvedly své vystoupení, které se moc líbilo. Své taneční vystoupení dvou country tanců předvedla i skupina seniorek, které si říkají, "Prima ženský". Po tomto úvodu se připravili muži i ženy na běh se štafetou. Štafeta se běžela na počest 100 let výročí Československa a to ženy symbolicky 1918 m a muži 2018 m, každý v úseku 50 m. Mezi seniory byl velký zájem o běh, který odstartoval tajemník MÚ Humpolec Mgr. Jiří Fiala, který si též zaběhl 50 m. Všichni běžci se na památku společně vyfotografovali. Za svůj výkon obdrželi diplom a malý odznak se symbolem Humpolce, který dal zhotovit MÚ Humpolec k tomuto výročí. Byly předány i pamětní pohlednice. Následovaly soutěže na jednotlivých stanovištích, které senioři zvládali s úsměvem a nadšením, zavzpomínali i na své mládí, které jim připomněla i jízda na koloběžce. Studenti a studentky se seniorům velmi věnovali a povzbuzovali je při jejich výkonech. Všichni přítomní za svou snahu při odchodu obdrželi diplom i symbolický odznak. V 16,00 hodin byla tato slavnostní sportovní akce ukončena s pocitem dobře prožitého odpoledne, kdy nebyl důležitý výkon, ale setkání seniorů, pohyb a zábava.
Jana Reichertová

Fotografie z akce





MEZIKRAJOVÉ UTKÁNÍ STARŠÍHO ŽACTVA - Jihlava 17.6.2018

Vloženo 18.6.2018

Za účasti 14 krajských družstev (377 závodníků) se uskutečnilo v Jihlavě mezikrajové utkání. Náš oddíl v družstvu Vysočiny reprezentoval TOMÁŠ VINCENC v hodu oštěpem a vedl opravdu zdatně. Výkonem 40,00 m obsadil pěkné 9.místo v konkurenci 19 závodníků ČR. Tomáš se této disciplíně začal pořádně věnovat teprve v letošní atletické sezóně a zlepšuje se každým závodem. Věříme, že pod vedením zkušených trenérů z Havlíčkova Brodu posune svojí výkonnost tak, aby v příštím roce mohl opět reprezentovat náš oddíl i kraj Vysočina na Letní olympiádě mládeže.
Děkujeme Tomáši za vzornou reprezentaci a držíme palce, ať ti to vyjde.
Kompletní výsledky z těchto závodů najdete na webu ČAS.


2.KOLO KPD MLADŠÍHO ŽACTVA VE ČTYŘBOJI

Vloženo 28.5.2018 (upraveno 21.5.2018)

V 2.kole KPD, které proběhlo 10.6.2018 v Pacově se našim závodníkům vůbec nedařilo, neboť kromě Lenky Krejčí, která skončila celkově z 79 startujících na výborném čtvrtém místě. Ostatní naše závodnice skončily hluboko v startovním poli. Dvořáková Adriana obsadila (29.místo), Svobodová Eliška (34.místo), Hrodková Karolína (43.místo). Celkově si však děvčata udržela v soutěži družstev 6.místo z 11 družstev. Hoši oslabení o naše dva nejlepší závodníky Daniela Dočkala a Filipa Nouska klesli v soutěži družstev ze třetího místa na šesté z 9 družstev. Umístění našich mladších žáků - Zápařka Filip (16. místo), Váňa Martin ( 17.místo), Šimáček Petr (33.místo), Jaroš Jáchym (37. místo ) z 45 startujících. Velkou slabinou našich závodníků je vrh koulí, skok vysoký a hod oštěpem. Na těchto disciplínách musí trenéři se svými svěřenci zapracovat.
Kompletní výsledky najdete na webových stránkách ČASU a KASU. 3.kolo KPD mladšího žactva hostí 24.6.2018 Třebíč.
Je to poslední závod jarní části sezony !


AFRICKÉ ATLETĚNÍ – 14.května 2018

Vloženo 29.5.2018

Naše poslední cesta vedla na africký kontinent. Sluníčko svítilo jako o závod, takže jsme se opravdu cítili jako na poušti. V Egyptě jsme vyslyšeli přání tajemného faraona a postavili jsme mu hned tři pyramidy tak, jako stojí v Gíze :-) Nemyslete si, byla to pořádná fuška! Bolely nás nejen ruce, ale i nohy - to víte, museli jsme to stihnout co nejrychleji. Když byl položen poslední kámen, strhla se pěkná bouřka. To na nás zřejmě faraon seslal svoji kletbu. Nebo, že by to bylo jeho poděkování? To už jsme se ale nedozvěděli. Přesunuli jsme se totiž do jižní části Afriky...a na chvíli si zahráli na domorodé obyvatele - Křováky. Pomalováni válečnými barvami jsme vyrazili na lov. A protože jsme šikulkové, mohli jsme se potom radovat z našich úlovků, kterými se stali - surikata, zebra, lev a dokonce i slon! Nevěříte?

Co dodat jiného, než to, že naše putování po kontinentech končí a nás může hřát u srdíčka pocit, že jsme to všichni společně zvládli. Někde se nám líbilo víc, někde méně. Někdo si pochvaloval, když jsme cestovali "letadlem", někomu se naopak zalíbila plavba přes oceán. Někde žije lidí více, někde méně, někteří mají barvu pleti zcela jinou, než je ta naše, ale.....všude, na všech kontinentech je krásně živo, barevno a všude se sportuje, tak, jako u nás. Každý má jiné podmínky, ale ten pocit z překonání vlastních sil, ten zažívají sportovci (a nejen oni) všude stejný!
Willy Fog cestoval kolem světa 80 dní. My jsme ho doslova oběhli za několik málo hodin, které jsme si vyhradili při tréninku. Ale snad i ta trocha času prožitá při našem společném "cestování" měla smysl. Snad nám ukázala, že trénování nemusí být jenom o dřině a potu, ale také o skvělých zážitcích a partě dobrých kamarádů. A pokud se u nás v oddíle shodneme na tom, že by nás to zase někam táhlo, nevidím důvod, proč se občas opět někam nevydat.... Co myslíte, nelákalo by vás navštívit po prázdninách třeba čarodějnickou školu v Bradavicích??? Kromě Harryho Pottera a jeho kámošky Hermiony bychom třeba mohli potkat i další studenty téhle zajímavé školičky...a kromě atletiky se naučit třeba základy Famfrpálu! Já bych do toho šla! Přidáte se? A víte co? Jdu se mrknout, kolik stojí lístky na vlak...a odkud nám to vlastně jede.... Mám tušení, že z nástupiště 9 a 3/4...
Takže, vážení a milí, naše cestování nekončí, příště vyrážíme do Bradavic! Těšte se :-)

Fotografie z akce




3. kolo KPD - staršího žactva, dorostu, juniorů - Pacov 27.5 2018

Vloženo 28.5.2018 (upraveno 21.5.2018)

Čest oddílu atletiky v této soutěži zachraňoval náš jediný závodník – TOMÁŠ VINCENC, který zvítězil v hodu oštěpem výkonem 39,79 m a v běhu na 60m skončil čtvrtý výkonem 8,20. Kde však zůstali ostatní závodníci, kteří trénují pod vedením Z.Šimka a L. Jaroše? Reprezentovat AO jim nic neříká, proč jsou tedy členy oddílu které evidujeme v ČASU platíme za ně příspěvky, poskytujeme jim oblečení, jezdíme s nimi na soustředění a umožňujeme jim trénovat na našem atletickém stadionu i v hale. Kdo nese vinu na této situaci, je třeba si to vyříkat na schůzi výboru. Koho to nebaví, nechť skončí a jde si provozovat jiné činnosti.


1.KOLO KPD MLADŠÍHO ŽACTVA

Vloženo 20.5.2018 (upraveno 21.5.2018)

Dne 20.5. 2018 se v Jihlavě uskutečnilo 1.kolo KPD v pětiboji. V konkurenci osmi družstev příjemně překvapili pěkným 3.místem naši mladší žáci. Nejlepším našim závodníkem za 60 startujících byl Filip Nousek - 3.místo. Výborně si vedl i Daniel Dočkal, který skončil čtvrtý. Další umístění našich závodníků: 14.Ondra Šimek, 31.Marek Šimáček, 34.Matěj Kučkovský.
Mladší dívky obsadili v 1.kole - 6.místo, přesto se ani ony v konkurenci 77 závodnic neztratily. Nejlepší Lenka Krejčí skončila na 11.místě, Karolína Hrodková na 12.místě, 22.Eliška Svobodová, 46. Adriana Dvořáková.
Děkujeme chlapci a děvčata a přejeme hodně úspěchů i v druhém kole, které se koná v Pacově 10.6.2018.
Celkové výsledky najdete na webu ČAS a KAS Vysočina.


Atletickéh závody přípravek ve Zruči nad Sázavou

Vloženo 8.5.2018

Dne 28.4. 2018 se Sofie Bártová zúčastnila atletických závodů přípravek ve Zruči nad Sázavou. Mohli jsme si tak porovnat i na jaké úrovni se dělá atletika i mimo náš kraj (startovali atleti z 13 oddílů). Sofča našemu oddílu ostudu neudělala a přivezla si pohár za 1. místo v hodu kriketovým míčkem. Ve skoku dalekém skončila pátá.

Bild 1


1.KOLO KPD- JIHLAVA 28.4.2018

Vloženo 29.4.2018

Atletická sezona na dráze zahájila 1.kolem KPD. Poměrně úspěšně si vedla naše čtveřice starších žáků v sestavě : D.Koutník , T. Vincenc, F. Nousek, M. Krejcar obsadila v KPD SŽ pěkné 3.místo. Našim nejúspěšnějším závodníkem byl David Koutník - 19b (oštěp 600gr - 2.místo, 150m - 4.místo, výška - 8.místo), Tomáš Vincenc - 17 b (oštěp - 1.místo, 150m - 6.místo), Filip Nousek - 9 b (200mpř. - 2.místo, 60m - r), Michal Krejcar - 5 bodů (6.místo-oštěp 600 g). Nebodovala naše jediná žákyně Magda Guričová - (běh 60m-r) ani Adam Jedlička, který skončil dvanáctý ve výšce. Kde zůstali naši dorostenci a junioři dokonce i starší žákyně? Na co se Vám naši trenéři věnují, když na 3-4 závody za sezónu nejste schopni absolvovat. Pokud se nezúčastníte dalších dvou závodů, není důvod, aby jste byli členy oddílu a využívali všech výhod. Sportovat si můžete ve volném čase na stadionu sami v době kdy tam bude volno (na permanentku).
Kompletní výsledky na webu KAS nebo ČAS.


MČR v půlmaratónu veteránů

Vloženo 25.4.2018

Dne 22.4.2018 proběhl 60.ročník závodu Kolín - Velký Osek, Kolín jako MČR v půlmaratónu veteránů. Výborně si vedli ve svých věkových kategoriích naši dva zástupci- Libor EREMKA, který obsadil 3.místo (výkon 1:17,17) a Hubert NESPORÝ, který skončil ve své kategorii čtvrtý (výkonem 1:27,38).
Oběma našim závodníkům blahopřejeme a přejeme hodně dalších úspěchů v letošní atletické sezoně.


Běžecký pohár Vysočiny 2018

Vloženo 17.4.2018

Třetím závodem „O pohár století" pokračoval Běžecký pohár Vysočiny 14.4.2018 v Pacově. Naši dva nejlepší závodníci v kategorii ml.žactva - Daniel Dočkal a Filip Nousek opět skončili na stupních vítězů. V téže kategorii obsadil Ondra Šimek 12.místo.
Blahopřejeme !
Kompletní výsledky závodu i BP Vysočiny po 3 závodech najdete na webových stránkách KAS Vysočina.


Běžecký pohár Vysočiny 2018 v Novém Městě na Moravě

Vloženo 10.4.2018

V druhém závodě BP Vysočiny, který se konal v Novém Městě na Moravě, startovali za náš oddíl pouze dva závodníci. Daniel Dočkal skončil na pěkném 2.místě, Filip Nousek doběhl tentokrát čtvrtý.
Kompletní výsledky na webu KAS Vysočina.
Třetí a poslední závod jarní části Běžeckého poháru se koná v Pacově 14.dubna 2018. Věříme, že vzhledem ke vzdálenosti bude naše účast vyšší.


Běžecký pohár Vysočiny 2018

Vloženo 2.4.2018

V prvním závodu BP Vysočiny si nejlépe vedli mladší žáci Daniel Dočkal -1.místo, Nousek Filip -3.místo z 21 členného startovního pole. Filip Zápařka a Ondřej Šimek skončili v druhé desítce. V kategorii starší přípravky doběhl Matěj Beran na 10.místě z 24 startujících.
Kompletní výsledky najdete na web stránkách KAS Vysočina.
Další, druhé kolo BP Vysočiny se běží v Novém Městě na Moravě v neděli - 8.4.2018 viz. propozice „KORUNOU ZA KORUNU" .


MČR v přespolním běhu Dolní Dobrouč 24.3.2018

Vloženo 31.3.2018

Daniel Dočkal - mladší žák dokázal i přes nebezpečný pád na startu MČR v přespolním běhu vybojovat skvělé 3.místo a jako jediný z kraje Vysočina se umístit na stupních vítězů.
Bližší informace na webu KAS Vysočina.

Fotografie z akce





Evropské atletění 19.března 2018 - Asie, Oceánie, Austrálie

Vloženo 29.3.2018

Minulý týden v pondělí 19. března si malí atletíci z Humpolecké přípravky udělali opět výlet. Tentokrát jejich cesta směřovala do Asie, Oceánie a Austrálie. Vzhledem k tomu, že jejich minulé putování skončilo v Americe, rozhodli se tentokrát pro trochu netradiční dopravní spojení - po vzoru norského mořeplavce Thora Heyerdala vyrazili do Asie z Ameriky na balzovém voru Kon-Tiky. Místy měli trošičku strach, aby některý z pasažérů nespadl přes palubu, ale nakonec dorazili na asijský kontinent všichni. Jejich první zastavení bylo ve SPOJENÝCH ARABSKÝCH EMIRÁTECH, kde se zapojili do stavby mrakodrapu. Odtud pelášili přes VELKOU ČÍNSKOU ZEĎ a obdivuhodně zvládli přechod přes HIMALAJE. ZOH v JIŽNÍ KOREI už sice skončily, ale zkusili si alespoň velice populární sport ping-pong, při kterém zjistili, jak dokáže být malý míček neposedný. Nakonec se skočili podívat i do AUSTRÁLIE, kde si společně zaskotačili se svými klokaními kamarády... Ale všeho moc škodí, takže když i toho nejšikovnějšího atletíka začaly bolet nožičy, rozhodlo se, že všichni účastníci našeho zájezdu se vrátí zpátky domů, kde na ně už čekali rodiče.
Mám takový dojem, že se našim malým sportovcům cestování po kontinentech líbí. Takže - až si trochu odpočineme, našetříme nějaké kačky a počkáme na lepší počasí, vyrazíme ...třeba do Afriky! Pojeďte s námi, bude legrace :-)
Za atletickou přípravku v Humpolci všechny zdraví vedoucí kontinentálních zájezdů
Vlaďka Štaubertová

Fotografie z akce





Skvělý úspěch

Vloženo 25.3.2018

Vynikajícího úspěchu dosáhl náš mladší žák DANIEL DOČKAL, který obsadil krásné 3.místo z 71 startujích na Mistrovství ČR v přespolním běhu v Dolní Dobrouči - 24.3.2018. Jeho tréninková morálka podpořená rodiči, může být našim dalším atletům příkladem. BLAHOPŘEJEME A DĚKUJEME DANE. Ať se Ti v letošní sezoně daří i na dráze.
Výsledková listina na webu ČAS.


ŽIVOTNÍ JUBILEUM

Vloženo 20.3.2018

Koncem měsíce března oslaví životní jubileum - 70 let bývalý učitel ZŠ Hradská Zdeněk ŠTEFÁNEK, rodák z nedaleké obce Čejova. Byl jedním ze zakládajících členů atletického oddílu TJ Jiskra Humpolec. Během své atletické kariéry v našem AO (1981-2011) objevil a vychoval několik desítek atletů, kteří úspěšně reprezentovali náš oddíl i město v rámci Jihočeského kraje, Kraje Vysočina i na mistrovstvích ČR, ČSSR. Kromě trenérské činnosti zastával v části svého působení i funkci předsedy, statistika a rozhodčího. Proto je třeba za nás za všechny, členy oddílu atletiky TJ Jiskra poděkovat Z. Štefánkovi za jeho práci a popřát mu do dalších let pevného zdraví, štěstí a osobní spokojenosti.
Za AO TJ Jiskra : M. Krpálek

Bild 1


BBP ( Brněnský běžecký pohár) 2018

Vloženo 29.1.2018

Dalším našim atletem, který nám dělá velkou radost od začátku letošního roku je závodník běžec v kategorii mladšího žactva - DANIEL DOČKAL, který v doprovodu svých rodičů objíždí běžecké závody v okolí Brna a vede si zatím skvěle. 1 x 1.místo v Radostické nerezové desítce a 1 x 2.místo v Kuřimském krosu za účasti 21 závodníků Jihomoravského kraje.
Blahopřejeme a přejeme hodně dalších úspěchů v závodech BBP - Rájecká desítka, Modřický pohár, Brno - Lískovec, Brněnská přehrada a potom i mistrovství ČR mladších žáků v Dolní Dobrouči (24.března).

Bild 1


ATLETICKÁ SEZÓNA 2018

Vloženo 22.1.2018

Úspěšný vstup do atletické sezóny 2018 zaznamenal 13.1. - LIBOR EREMKA (1988) od 1.1.2018 atlet TJ Jiskra Humpolec. Libor potvrdil roli hlavního favorita 44.ročníku Zimního běhu na Blaník. Trať 23,5 km z Vlašimi na Blaník (638m n.m) a zpět zdolal v čase 1:28,28. Blahopřejeme a těšíme se na další úspěchy.



KP v hale-Praha Strahov - 20.1.2018

Vloženo 22.1.2018

Šestice našich atletů se zúčastnila prvé atletické soutěže v roce 2018 a vedla si překvapivě velmi dobře i přesto, že u čtyř závodníků došlo k přestupu do vyšší věkové kategorie. Nejúspěšnějším závodníkem KP Vysočiny byl i tentokrát Jirka BLAHA - v kategorii dorostu – 2.místo (60m,200m), 3.místo (dálka). Dvě 4.místa vybojoval i David POKORNÝ (200m, dálka). V kategorii staršího žactva si nejlépe vedl David KOUTNÍK, který zvítězil v běhu na 300m, na 60m obsadil 2.místo, ve skoku vysokém 3.místo. Tomáš VINCENC obsadil 2.místo v běhu na 300m, 6.místo na 60 m, 14 .místo ve vrhu koulí. Z dívek starších si vedla nejlépe Magda GURIČOVÁ, která skončila v běhu na 300 m druhá,na 60m se jí, ani Zuzce KOPECKÉ nepodařilo postoupit do finále. Trochu zklamáním je u obou dívek výkon v dálce, kterým se umístili až v druhé a třetí desítce z 52 členného startovního pole. Celkem startovalo 486 závodníků z 55 oddílů ČR,takže všichni měli možnost porovnat výkonnost závodníků kraje Vysočina a ostatních.
Všem našim závodníkům děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu a přejeme hodně zdaru do atletické sezóny na dráze . Kompletní výsledky najdete na stránkách ČASU a KASU.